botanicare
טעות בספירת הקלוריות/ דיוויד בטי/גרדיאן. נובמבר 2009 PDF Print דואר אלקטרוני

חוקרים טוענים: מספר הקלוריות היומי המומלץ  על ידי דיאטנים אינו נכון - אפשר לצרוך עוד 400 קלוריות מדי יום. משרד הבריאות הבריטי אינו מבסוט וחושש שהשמנים עלולים לקבל מסר מוטעה...

בשורה חשובה לאלה מכם הנאבקים בתשוקה לאכול ג'אנק פוד - ייתכן כי מותר לכם אחרי הכל ליהנות מכמה מאכלים שומניים או עתירי סוכר ללא רגשות אשמה: מחקרים חדשים של מדענים המייעצים לממשלת בריטניה מראים שייתכן שספירת הקלוריות, המשמשת ב-18 השנים האחרונות כבסיס לדיאטות ולאכילת מזון בריא, אינה נכונה.

על פי טיוטת דו"ח שנערך על ידי "הוועדה המדעית המייעצת בנושאי תזונה" (SACN), אפשר להגדיל בשיעור של עד 16% את מספר הקלוריות היומיות המומלצות למבוגרים, שעומדת כיום על 2,000 לנשים ו-2,500 לגברים. כלומר, גברים יוכלו לאכול ללא חשש עוד 400 קלוריות ביום - צ'יזבורגר בינוני או שתי שקיות צ'יפס מלוחים.

המדריך המתוקן הוכן לאחר שחוקרים מצאו דרך מדויקת יותר להעריך את כמות השומן שאפשר לשרוף בתרגילי כושר. עם זאת, חברי הוועדה - שבה חברים אחדים מבכירי התזונאים בבריטניה - הזהירו כי אנשים יוכלו לאכול כמויות גדולות יותר רק אם יתעמלו יותר.

הדו"ח החדש מעורר גם ביקורת: ארגוני בריאות ומומחי צרכנות קוראים למשרד הבריאות הבריטי "לטאטא את הדו"ח הזה מתחת לשטיח" - ומהר - משום שהמספרים החדשים עלולים להעביר מסר מטעה למי שסובל ממשקל יתר. מקורות בתעשיית המזון גם הביעו חשש שהמספרים המתוקנים יגרמו לבלבול בקרב צרכנים, שיחדלו בסופו של דבר להאמין להמלצות מדעיות. טיוטת המחקר תועבר להתייעצויות שיימשכו 14 שבועות, לפני שיתקבלו ההמלצות הסופיות. ההנחיות הנוכחיות בבריטניה בדבר מספר הקלוריות היומי המומלץ מבוססות על תקנות שנכנסו לתוקף ב-1991. אם יתקבלו המלצות הוועדה, אחדים מהמאכלים "יועלו בדרגה" וייחשבו לבריאים יותר.

כ-60% מהמבוגרים הבריטים סובלים מעודף משקל או ממשקל מופרז בצורה שמסכנת את בריאותם. האשמה בהתרחבות המותניים הבריטיים מוטלת על חוסר הפעילות הגופנית ועל האכילה המופרזת כאחד. אם תימשך מגמת ההשמנה הנוכחית, כ-13 מיליון בריטים, שהם כשליש מכל המבוגרים בבריטניה, ייחשבו לשמנים בצורה חריגה עד 2012.


תגובות
חיפוש
רק משתמשים רשומים רשאים לכתוב תגובות

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."