botanicare
78% מכלל המסעדות הכשרות תגשנה מצות 23.3.09 PDF Print דואר אלקטרוני

מסקר שערך אתר המסעדות הישראלי 2eat בנושא הכשרת מסעדות לקראת פסח עולה: מסעדה ממוצעת (של כ-120 סועדים) תוציא לפחות כ-5,500 ש''ח להערכות לקראת חג הפסח...

נעם שקד מנכ"ל, אתר המסעדות 2eat :

78% מכלל המסעדות יגישו מצות.
בכ-11% מהמסעדות יגישו מנות מיוחדות על בסיס מצה/קמח מצה כמו סלטים עם מצות וכ''ו ויגוונו גם בקינוחים.

הכשרת המסעדה ובדיקת ההכשרה יעשו לרוב ע''י 3-4 משגיחי כשרות למשך לילה שלם . עלות כל אחד כ- 800 ש''ח לפחות.

ההכשרה של המסעדה נעשית לכלי המתכת והזכוכית. כלומר: כל כלי הקרמיקה/ חרסינה/ פורצלן עוברים למחסן ויש לרכוש סט נוסף שעולה בממוצע כ-40 ש''ח לסועד.

את התנורים /כלי בישול למיניהם מעבר לניקיון צריך גם לשרוף כך שישנו סיכוי שגם חלק מהם יוחלפו לקראת החג.

נעם שקד מנכ''ל אתר המסעדות 2eat מציין, שישנו איסור מכירת חמץ בפסח אך בפועל אין אכיפה ממשית לזה.
המאפיות ומקומות אשר מייצרים חמץ סיטונאי לרוב גם כשרים ולכן יש אכיפה עליהם והם סגורים בפסח.
מצד הקהל החילוני יש דרישה גדולה לאכול לחם וחמץ כרגיל והמסעדות מתחכמות ומוצאות פתרונות
1. קונות מלאי גדול ומקפיאות.
2. מייצרות בעצמן- למי מהן שמייצר ויש את הכלים.
מנגד ישנה דרישה של קהל מסורתי/חילוני שרוצים לאכול כשר לפסח ו/או פשוט אין להם בעייה עם זה. גם לקהל זה המסעדות מצאו פתרונות:
78%.1 מכלל המסעדות יגישו מצות.
2.בכ-95% מהמסעדות מגישים גם מצות (ליד הלחם ואוכל לא כשר) !
3. מגישים לחמניות כשרות לפסח - בעיקר במסעדות הכשרות ובאחוז נמוך של כ-15% מהמסעדות הרגילות.
4. בכ-11% מהמסעדות יגישו מנות מיוחדות על בסיס מצה/קמח מצה כמו סלטים עם מצות וכ''ו ויגוונו גם בקינוחים.
בתחום המסעדות הכשרות:


כ-45% מהמסעדות הכשרות (וגם הפיצריות, פלאפליות וכ''ו) נסגרות בתקופת פסח.
לרוב המסעדות הכשרות נוהגות לקחת פסק זמן בתקופה זו על מנת לשפץ/לרענן/ לחדש.
בתקופה זו לרוב המסעדות הכשרות לוקחות את החופשה השנתית שלהן.
מנגד, כאמור, הרבה מסעדות רואות את עצמן כעסק שצריך להישאר פתוח ולשרת את קהל לקוחותיו אשר נמצא גם לרוב בחופשה ומכשירות את המסעדות לפסח בעלות של כ-5500 ש''ח למסעדה של כ-120 סועדים.


תגובות
חיפוש
רק משתמשים רשומים רשאים לכתוב תגובות

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."