botanicare
עדיף דגים / יולי 2009 PDF Print דואר אלקטרוני

במחקר חדש שפורסם ביוני השנה ב-British Journal of Cancer נבדק הקשר בין הסיכוי לחלות בסרטן לבין צמחונות ואכילת דגים לעומת אכילת בשר.
במסגרת מחקר מקיף שנערך על פני כ-12 שנים, נכללו כ-61,500 גברים ונשים בריטים (מתוכם כ-32,400 אוכלי בשר, כ- 8,500 לא אוכלי בשר שאוכלים דגים ("אוכלי דגים") וכ-20,600 צמחונים). הסיכון היחסי לחלות בסרטן חושב גם תוך התאמה לגיל, עישון, אלכוהול, BMI, רמת פעילות גופנית, ובקבוצת הנשים התאמה גם למספר ילדים ושימוש בגלולות למניעת הריון.

בתום תקופת המעקב, נמצא שהיארעות של חלק ממחלות הסרטן היתה נמוכה יותר בקרב אוכלי דגים וצמחונים בהשוואה לאוכלי בשר: נמצאו 3,350 מקרים חדשים של סרטן, מתוכם 2,204 בקרב אוכלי בשר, 317 אוכלי דגים ו-829 צמחונים.

 

 

באדיבות: רותי אבירי, דיאטנית קלינית ויועצת תזונה לחברת טונה סטארקיסט

 

 

 


לפרטים נוספים: שרית לב, אלדר תקשורת 03-9732372 / 052-3393987


תגובות
חיפוש
רק משתמשים רשומים רשאים לכתוב תגובות

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."