botanicare
מתכונים של שף יאיר פיינברג ויד מרדכי PDF Print דואר אלקטרוני

דג דניס וירקות אפויים בניחוח חומץ בלסמי לשתי מנות:

 

חומרים:

 

2 דגי דניס נקיים מקשקשים וקרביים

 

4 עגבניות פרוסות

 

4 שיני שום קלופות ופרוסות דק

 

1 פלפל צ'ילי ירוק פרוס דק

 

1 לימון פרוס לפרוסות דקות

 

2 בצל סגול פרוס דק לחצי טבעות

 

1/2 כוס שמן זית בתיבול אורגנו ותימין של יד מרדכי

 

1/2 כוס חומץ בלסמי יד מרדכי

 

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

1/2 1 כפיות מלח

 

1/2 1 כפיות זרעי כוסברה טחונים (לא חובה)

 

 

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

 

2. מכניסים את כל החומרים פרט לדגים לקערת ערבוב ומערבבים בעדינות

 

3. ממלאים את חלל בטן הדגים בתערובת הירקות והתבלינים ואת שארית הירקות מניחים בתחתית תבנית תנור. מניחים את הדגים מעל הירקות, יוצקים עליהם את הנוזלים שנותרו בקערה, עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור.

 

4. אופים את הדגים במשך 30 דקות, בסיום האפייה מוציאים את התבנית מהתנור, מעבירים את התנור למצב גריל, מסירים את רדיד האלומיניום מעל לתבנית ומחזירים אותה לתנור.

 

5. צולים תחת הגריל למשך 3 דקות עד שעור הדגים משחים והופך פריך. מוציאים את תבנית הדגים מהתנור ומגישים חם.

 

סלט פנצנלה בתיבול חומץ בלסמי

 

 

 

חומרים לסלט:

 

2 עגבניות תמר

 

1 כדור מוצרלה גדול

 

חופן עלי פטרוזיליה

 

2 כפות שמן זית יד מרדכי

 

1 כף חומץ בלסמי יד מרדכי

 

1/2 כפית מלח

 

קורט פלפל שחור

 

1/2 כוס קרוטונים מתובלים לסלט

 

 

 

אופן ההכנה:

 

1. חותכים כל עגבנייה לשמונה פלחים וקורעים את כדור המוצרלה ל-6 חתיכות.

 

2. מעבירים את העגבניות והמוצרלה לקערת ערבוב, מוסיפים את שאר חומרי הסלט והקרוטונים, מערבבים בעדינות, מעבירים לקערת הגשה ומגישים מיד

 


תגובות
חיפוש
רק משתמשים רשומים רשאים לכתוב תגובות

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."