botanicare
כריכים לכבוד המונדיאל PDF Print דואר אלקטרוני

השפית רותי אוליבר מציעה מתכוני כריכים עם נקניקי זוגלובק לקראת המונדיאל:

 

כריך בהשראה צרפתית

בבגט/פלוט

1/2 בגט או פלוט

1בצל חתוך לקוביות

3 כפות שמן זית

150 גרם פסטרמה חרדל דיזון של זוגלובק פרוסה

6 פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות

50 גרם אגוזי פקאן קלויים ,

1/4 צרור ארוגולה,

25 גרם נבטים שמנמים

מלח

פלפל

הכנה

מטגנים בצל בשמן כ- 8 דקות תוך כדי עירבוב, מעברים לקערה קטנה יחד עם השמן ומצננים.

חותכים בגט לרוחבו, מורחים בצל עם השמן כמצע ראשון, מעל מפזרים ארוגלה מסדרים פטריות ומחצית כמות האגוזים,מעל מניחים פרוסות פסטרמה חרדל דיזון מקופלות, מפזרים נבטים ושאר האגוזים, מלח פלפל מכסים ונוגסים בתאבון !!!

טיפ: ניתן להקפיץ גם את הפטריות לקראת סוף טיגון הבצל !!!!!

 

כריך בהשראה איטלייה

1 ג'בטה איטלקית

1 בטטה חתוכה לצ'יפסים

3 כפות שמן זית

1 כפית סוכר

3 כפות פסטו מוכן

2 פלפלים קלויים חתוכים לרצועות

150 גרם פסטרמה איטלקית של זוגלובק פרוסה

100 גרם סלמי איטלקי של זוגלובק פרוס דק

4 עלי חסה מסולסלת

מלח

פלפל

הכנה

מחממים תנור ל180 מעלות , בקערה מערבבים בטטה, שמן, מלח, פלפל וסוכר כמו סלט מסדרים על תבנית שטוחה מרופדת בניר אפיה ומכניסים לתנור ל25 דקות מצננים.

חוצים את הג'בטה ל2 מורחים על התחתית פסטו, מסדרים רצועות פלפל, מעל מחצית רצועות בטטה, מסדרים שכבה פסטרמה איטלקית ומעל שכבה סלמי איטלקי,את יתרת רצועות בטטה, מסדרים את החסה וסוגרים עם מחצית הג'בטה הנותרת !!!

*טיפ: שווה למרוח גם את המחצית השניה של הג'בטה בפסטו זה יוסיף המון !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כריך בהשראה מקסיקנית

לגואקמולי

1/2 אבוקדו מעוך

1/2 פלפל אדום קצוצ דק דק

1/2 בצל אדום קטן קצוץ דק דק

1 כף מיץ לימון

מלח פלפל

לכריך

1 טורטיה גדולה

גואקמולי (המתכון לעיל)

1/2 פלפל חתוך לרצועות דקות

1 בצל ירוק חתוך רצועות דקות

2 לבבות דקלים פרוסים לעיגולים

2 תירס גמדי חתוכים לרצועות

150 גרם פסטרמה מקסיקנית של זוגלובק פרוסה

הכנה

מחממים את הטורטיה על מחבת יבשה דקה שתיים

מורחים את הגואקמולי על פני הטורטיה ומשאירים שוליים של 2 סמ מניחים את הנקנקיק על פני שטח הגואקמולי ומעל מסדריםפלפל,בצל ירוק,לבבות דקלים פרוסים ותירס,

מגלגלים וחוצים ל2 ומגישים

טיפ: לאחר הגילגול עוטפים בניר סנדיץ כמו סוכריה ואז חותכים , קיבלנו טורטיה לא מלכלכת וכבר ארוזה עם ניר.

 

 

 

כריך בהשראת ארגנטינה

סלסה ורדה מהירה

2 כפות פרסקו פטרוזילה (פטרוזיליה קצוצצה ניתן להשיג בסופרים)

1/2 פלפל אדום קצוץ דק

2 כפות שמן זית

2 כפות חומץ

מלח

סלט כרוב אדום

1/4 כרוב אדום חתוך לרצועות

2 כפות שמן קנולה

3 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

1/4 צרור עלי פטרוזיליה חתוכים גס

לכריך

1 לחמניה כהה (אפשר מקמח מלא) עם גרעינים

סלסה ורדה (מתכון לעיל)

סלט כרוב אדום (מתכון לעיל)

1 ביצה

2 כפות שמן

6 עגבניות שרי חצויות

200 גרם רוסטביף של זוגלובק פרוס

מלח

פלפל שחור

הכנה

מערבבים את מרכיבי הסלסה שומרים בקערה.

מערבבים את חומרי הסלט שומרים בקערה.

מכינים ביצת עין:מחממים מחבת עם השמן פותחים בזהירות את הביצה (כדי שהחלמון לא ישבר) ומטגנים עד מידת העשייה הרצויה.

מרכיבים את הכריך חוצים את הלחמניה ל2 , מורחים סלסה על התחתית, מפזרים עגבניות שרי, מפזרים סלט כרוב, מסדרים רוסטביף, מעליו עוד מעט מהסלט, מניחים את ביצת העין וסוגרים את הכריך.

 

 

 

כריך בהשראת ברזיל

לסלטון

150 זיתים ירוקים מגולענים קצוצים

2 כפות גדושות עגבניות מיובשות בשמן קצוצות

10 פלפלים חלפניו קצוצים

1/2 פלפל צהוב קצוץ דק

2 כפות צ'ילי מתוק

לכריך

1פוקצ'ה מרובעת

100 גרם פסטרמה ברביקיו של זוגלובקפרוסה

60 גרם סלמי קוניאק של זוגלובק פרוס לפרוסות דקות

1/4 כוס אננס קוביות טרי או משומר

1/2 כפית פלפל צ'ילי יבש חריף

ההכנה

מכינים את הסלטון – מערבבים את מרכיבי הסלטון שמים בקערה בצד.

חוצים את הפוקצ'ה

על מחצית התחתונה של הפוקצ'ה מפזרים את הסלט, מניחים לסרוגין פרוסות פסטרמה וסלמי, מפזרים מעל קוביות אננס ומעט צילי מכסים במחצית הפוקצ'ה השנייה.

 

 

כריך בהשראת ספרד

2 פרוסות לחם קאסטן מרובעות וגדולות

3 כפות ממרח חזרת לבנה

1 כף טפנד

100 גרם פסטרמה כפרית של זוגלובק פרוסה

100 גרם כתף בקר של זוגלובק

1/2 בצל אדום חתוך לטבעות דקות

3 צנוניות קטנות פרוסות דק

2 מלפפונים פרוס לפרוסות

12 זיתי קלמטה מגולענים

1 עגבניה חתוכה לפרוסות דקות

1פלפל ירוק חריף פרוס דק

הכנה

מורחים על פרוסת לחם אחת חזרת, מעל טפנד, מסדרים פרוסות כתף בקר ומעליהן פרוסות פסטרמה, מפזרים: טבעות בצל אדום, צנוניות, מלפפונים חמוצים, זיתי קלמטה, פרוסות עגבניה ופלפל ירוק חריף, מניחים את פרוסת הלחם השנייה חוצים לבאלכסון ל2 ומגישים.

 

 

 


תגובות
חיפוש
רק משתמשים רשומים רשאים לכתוב תגובות

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."