botanicare
מרק קרם ארטישוק ירושלמי PDF Print דואר אלקטרוני

מתכון למרק קרם ארטישוק ירושלמי זעפרן וכמהין, באדיבות השף חיים דיין, מלון רויאל רימונים ים המלח.

 

חומרים ל-2 ליטר מרק (מתאים ל-10 מנות)

*1 בצל קצוץ דק

*1 כרישה פרוס דק[

*3 כפות שמן זית

*1 ק"ג ארטישוק ירושלמי

*2 תפ"א גדול חתוך קוביות

*2 ליטר מים

*200 מלל שמנת מתוקה או שמנת לבישול[במידה ורוצים פרווה]

*מלח,פלפל גרוס,אגוז מוסקט- לפי טעם אישי

*1/2 גר זעפרן

*פיטריות כמהין [או פורציני]

אופן ההכנה

*בסיר גדול מאדים את הבצל והכרישה עד להזהבה בשמן זית

מוסיפים את הארטישוק ואת התפוח אדמה ומכסים במים

מבשלים עד לריכוך,מתבלים במלח ,פלפל ,אגוז מוסקט וזעפרן

מוסיפים את השמנת ומערבבים, טוחנים בעזרת מעבד ידני עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

מוסיפים את פיטריות הכמהין במרכז הצלחת ומגישים

*ניתן לקשט בעזרת מקל גרסיני

 

בתאבון


תגובות
חיפוש
רק משתמשים רשומים רשאים לכתוב תגובות

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."