botanicare
מרק בורגול ומרק כתום בריא PDF Print דואר אלקטרוני

טיפים לשילוב התבלינים המתאימים למרק ומתכונים למרקים ביתיים עשירים ומפנקים באדיבות חוות דרך התבלינים בית לחם הגלילית

 

תקופת החורף מגיעה ואין דבר יותר חמים, טעים ונעים מלחזור הביתה לריח של בישול מרק חורפי מפנק. המרק בשלל סגנונות הוא אחד המאכלים המרכזיים בתפריט החורף הקבוע.

חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית ממליצה על תבלינים שישדרגו את סיר המרק המהביל המלא בכל טוב שידיף ניחוחות של בית וחום.

אז איזה תבלינים ניתן לשלב במרקים?

אבקת מרק טבעית- תערובת טבעית מתבלינים וירקות שנטחנים יחדיו, המשמשת תחליף טבעי לאבקות מרק. התערובת אינה מכילה מונוסודיום גלוטמט ומלח.

אבקת מרק פטריות- תערובת של פטריות מיובשות טחונות מסוגים שונים: פטריות פורצ'יני, פטריות בוליטוס, פטריות שמפניון, פטריות שיטאקי, אינה מכילה מונוסודיום-גלוטמט ומלח.

אבקת מרק בצל- תערובת של בצלים מיובשים טחונים אינה מכילה מונו סודיום גלוטמט ומלח.

 

חוויא'ג למרק- תערובת בריאה מאוד, המאפיינת את המטבח התימני. התערובת מכילה מספר תבלינים אשר כל אחד מהם בעל חשיבות למרק: כורכום – הנחשב לאחד התבלינים הבריאים שיש, מסייע במניעת מחלות כמו סרטן, טרשת עורקים, בעיות בכבד, דלקות ועוד /זרעים טחונים של כמון וכוסברה- זרעים ממשפחת הסוככים מביאים תועלת רבה כמשככי כאבי בטן וכמפנים גזים / חילבה- מורידה לחץ דם, סוכר וכולסטרול. יעיל במקרים של סכרת, עצירות, טרשת עורקים ועוד / תבלינים נוספים כמו שום, פלפל לבן, ציפורן, גלנגל, עלי דפנה ועוד אשר מתבלים את המרק בהמון אהבה אך לא פחות חשוב גם בהמון סגולות רפואיות.

את תערובת החוויאג' ניתן להוסיף כמעט לכל תבשיל ירקות ובשר. תערובת החוואיג' מעשירה כל מרק ואף נותנת למרק מירקם סמיך, צבע צהוב-כתום נפלא ואף יכולה לשמש כתחליף נהדר לאבקת מרק.

 

לקט ירקות למרק- מי לא נתקל בימי החורף בהם אנחנו רוצים להכין מרק אבל אין לנו מספיק חומרי גלם? לשם כך הרכבנו עבור הקהל תערובת מיוחדת המלקטת את הירקות השונים ומשלבת ביניהם וכל שנותר הוא להוסיפה למרק כתוספת להעשרתו. התערובת מבוססת על ירקות כמו סלרי, גזר, פטריות ומכילה בתוכה תבלינים שונים כמו כורכום, פלפל, עשבי תיבול.

 

לקט קטניות למרק- קטניות לא נמצאות בכל ארון ביתי מכיוון שפעמים רבות אין אנו עושים בהם שימוש וזאת למרות שיש להם ערכים תזונתיים גבוהים וחשובים לנו. ההמלצה היא להוסיף למרקים השונים קטניות כמו מש, עדשים במגוון צבעים כך שהמרק יקבל טעמים עשירים אך עדיין יהיה בריא. התערובת מבוססת על שילוב בין קטניות לירקות מיובשים ותבלינים כך שמה שנותר הוא רק להוסיפה למרק על פי הרצון ולבשל על אש נמוכה.

 

תערובת למרק קוסקוס- הקוסקוס הוא מאכל חורפי אהוב במיוחד שהוא מוגש לצד מרק חם. קוסקוס הוא מהיר הכנה ולא תמיד יש לנו את כל המצרכים למרק שילווה אותו. חוות דרך התבלינים יצרה תערובות למרק הקוסקוס המכילה חומוס קלוי וטחון, עדשים, פטרוזיליה, תערובת חוויא'ג למרק, ירקות מיובשים, תבלינים. את התערובת מוסיפים לסיר מים רותחים (ל-4 ליטר מים יש להוסיף 100 גרם תערובת). ההמלצה שלנו היא לשלב גם דלעת וגזר טרי במרק.

מצ"ב מתכונים למרקים:

מרק בורגול ועדשים

מרק כתום בריא

 

 

מרק בורגול ועדשים

מצרכים:

• ירקות- בצל קצוץ, שן שום קצוצה, גזר מגורד, תפוח אדמה קטן מגורד,

• 100 גר' תערובת למרק עדשים של חוות דרך התבלינים.

• 8 – 9 כוסות מים

• 1/3 כוס בורגול עבה

• כפית כורכום

• 3 כפות אבקת מרק טבעית (חוות דרך התבלינים)

• פלפל שחור גרוס, מלח

אופן ההכנה: לטגן את הבצל להוסיף את השום, לגרד את הירקות ולהוסיף, טיגון קל, להוסיף מים להוסיף את תערובת העדשים, תבלינים ואבקת מרק טבעית, להרתיח להנמיך לבינונית ולבשל כ 20 דקות. להוסיף את הבורגול ולבשל עוד 30 דקות, לבדוק טעמים.

 

מרק כתום בריא

מצרכים:

• 2 בטטות חתוכות גס

• 3 גזרים חתוכים גס

• 2 בצלים תוכים גס

• 5 שיני שום מיובשות

• 1/2 כפית צ'ילי גרוס

• 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

• 2 כפות תערובת חוויאג' למרק של חוות דרך התבלינים

• 1 כף אבקת מרק טבעית של חוות דרך התבלינים

 

אופן הכנה:

לבשל את כל הירקות בסיר גדול עם מים עד לריכוך (הגזר הוא האומדן).

לצנן ולהוסיף את שאר החומרים. לרסק ולהחזיר לרתיחה על אש נמוכה.

ניתן להגיש עם קישוטי מיורם/ קורנית מיובשת

 

 

לפרטים נוספים: חוות דרך התבלינים – בית לחם הגלילית, טל': 04-9533405.

אתר אינטרנט: www.derech-hatavlinim.co.il

 


תגובות
חיפוש
רק משתמשים רשומים רשאים לכתוב תגובות

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."